Niet meer beter worden

U kunt te horen krijgen dat u niet meer beter wordt. De eerste tijd daarna is vaak een afschuwelijke periode. De kans is groot dat u zich bijna nergens meer op kunt concentreren.

De meeste mensen voelen zich de eerste tijd overspoeld door emoties, vragen en gedachten. Op sommige vragen is geen antwoord te geven. Op andere vragen kunt u misschien wel een antwoord krijgen. Maar moet u er zelf met nadruk om vragen bij uw huisarts, specialist of patiëntenorganisaties.

Dat u niet meer beter kunt worden, betekent dat u anders naar uw toekomst moet kijken. Uw toekomst is beperkter en onzekerder geworden. U weet niet of u volgende zomer lichamelijk nog goed genoeg bent om die verre reis te maken. Of dat u nog meemaakt dat uw (klein)kinderen naar de middelbare school gaan of afstuderen.

Toch kan het in deze situatie heel zinnig zijn om uw nabije toekomst te plannen. Een nieuwe TV aanschaffen, lekker op vakantie gaan of naar het theater gaan zijn zaken die kleur kunnen geven aan het leven. Het hebben GIST betekent niet dat je je van de wereld en het leven moet afsluiten. Integendeel.