Plaatsen voor de BLU-285 trial in Leuven

Dr. Schöffski van het Universitair Ziekenhuis Leuven, België, meldt dat er in dat ziekenhuis op zeer korte termijn enkele beschikbaar plekken zijn voor deelname aan de fase-I-studie naar het middel BLU-285 bij GIST.

De studie richt zich op twee groepen GIST-patiënten:

– patiënten met een PDGFRA-mutatie

– patiënten met uitgezaaide GIST bij wie de bekende middelen (imatinib, sunitinib en regorafenib) niet meer afdoende werken.

In ons nieuwsbericht van 2 december vorig jaar berichtten we over de prille, hoopgevende resultaten van deze studie. Vooral voor patiënten met een PDGFRA-mutatie (inclusief de D842V-variant) en voor patiënten met uitgezaaide GIST met mutatie in KIT exon 17 lijken die eerste resultaten interessant.

In Nederland doet alleen het Erasmus MC in Rotterdam mee aan deze internationale studie en in België dus het UZ Leuven. Mocht u interesse hebben in deelname via het UZ Leuven, dan kunt u contact opnemen met Dr. Schöffski, +32 16 346900.

Voor meer informatie over de BLU285-trial: https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02508532?term=BLU285&rank=2